Räsynukke

Ida ja äiti kävivät tänään kaupungissa, sillä Sukukansojen päivän vuoksi Kulttuurien museossa järjestettiin yhtä sun toista asiaan liittyvää, muun muassa räsynukkepaja. Äiti väkersi ja Ida auttoi sulissä istuen. Kieputettiin ja solmittiin, välillä katkaistiin lankoja ja sitten taas kieputettiin. Tekniikka on kuulema lähtöisin Siperiasta, vaikka joka puolella maailmaa on aikoinaan tehty nukkeja vähän samalla tyylillä.

Räsynukelle tehtiin korea hame vanhasta huivista.

Ida oli nukkeen silmin nähden tyytyväinen. Hyvä niin, sillä nieidin leikkiessa nukella äiti sai rauhassa katsella mitä muuta tarjottavaa näyttelyssä oli. Äiti tosin oli hieman pettynyt, sillä alun perin tapahtumaa oli mainostettu muun muassa tuohityö-, nauhanpunonta- ja monen muunkin tekniikan työpajoilla, joista äiti ei valitettavasti löytänyt jälkeäkään.

1 kommentti

  • Monesti kaikkein yksinkertaisimmat lelut ovat mieluisimpia, ja kun on vielä itse päässyt tekemään! Hienoa Ida! 🙂