syys 25, 2012 - Iskä on paras    1 Comment

Ja piipun päällä oli hattu!

Nuohoaja kertoi alkukesästä katolla käytyään, että meidän talon piipun päällissementti on rapautunut halki. Siispä iskä otti projektiksi uuden valamisen. Suunnitteluun kului neljä kuukautta ja toteutus onnistui muutamassa päivässä. Hyvin suunniteltu on siis jo puoliksi tehty!

Iskä nikkaroi piipun päälliselle kehikon laudasta ja laittoi tulevan valun tueksi raudoituksen.

Sementti kulkeutui katolle sankollinen kerrallaan. Savuhormit iskä oli suojannut vanhalla patjalla. Valu sai kuivua useamman päivän ja sitä piti aina välillä käydä kostuttelemassa, ettei se kuivu liian nopeaan. Luonto auttoi iskää tässä kohdassa.

Lopputulos oli näin komea! Hyvä iskä!

Vastavalmistunutta piipun päällistä ja myös piippua suojaamaan tilattiin (netistä, mistäs muualtakaan) piipunhattu, jonka iskä kävi kiinnittämssä vielä koko komeuden päälle. Vot, nyt voi talvi tulla!

1 kommentti

  • Vau! Onpa teillä ollut taitava muurari asialla! 🙂 Ensi kesänä muurari voisi harkita pestiä tänne, sillä meidänkin piippu kaipaa (on kaivannut jo kauan, muttei olla saatu aikaiseksi) samanlaista reunusta piippuun kuin teilläkin. Sitäpaitsi nyt muurari on täysin oppinut, kun suorittanut diplomityönsä Kirkkonummella!