heinä 19, 2012 - Perhe-elämää    1 Comment

Navakkatuulinen torstai

Kolmas mummola-aamu valkeni pilvisenä ja tuulisena. Äiti pesi pyykkiä, iskä touhuili varastossa ja korjasi ulko-ovea, mummo teki mansikkatorttua ja Elina leikki lasten kanssa.

Päivällä äidin kummisetä Elias ja Senja kävivät kahvilla ja toivat lapsille tuliaisiksi jäätelötuutit. Mitrikin sai oman tuutin ja maisteli sitä hiljaa ja hartaasti.

Pojan kasvoilla oli komea jäätelöparta.

Vieraiden lähdettyä iskä jatkoi ulko-oven kahvan vaihtamista ja Mitri auttoi. Kaikessa hiljaisuudessa poika oli tutkiskellut iskän työkaluja ja vanhaa ovenkahvaa.

Taisipa kahva olla hieman likainen, sillä Mitri sai jo toistamiseen saman päivän aikana naamansa kirjavaksi.

Ulkona tuuli tosi navakasti ja sen takia lämmintä ei ollut kuin seitsemisen astetta. Äidin, mummon ja kaikkien muiden riemuksi siellä ei ollut yhtään sääskiä! Illalla päästiin käymään ukin haudalla ilman iniseviä kavereita.

Mummo laittoi haudalle samettikukkien seuraksi pelargonian, sillä aiemmin siellä olleet orvokit olivat joutuneet jänisten herkuksi.

Haudalla käynnin jälkeen pyörähdettiin kylän pinnassa uimarannalla ihmettelemässä. Järvellä oli kunnon vaahtopäät ja Mitrin oli vaikeaa päästä kävellen vastatuuleen, sillä pohjoistuuli oli niin voimakas.

Ida ihasteli rannan pehmeää hiekkaa ja hoksasi aika pian, että kun sitä heittää vastatuuleen, lentää se takaisin silmille. Äitikin sai hiekkasateesta osansa, ennen kuin ehti kieltää moiset touhut.

Mitri ja äiti.

Kylläpä meillä nyt on huono tuuri ulkoilujen suhteen. Ensin kun on lämmintä, on sääskiä niin mahdottomasti, että ulos menosta on edes turha haaveilla. Sitten kun ei ole sääskiä, on niin kylmä, että ulkona ei tarkene. Ja lopun aikaa onkin satanut vettä. Että sellainen kesä.

1 kommentti

  • No, meillä on sitä enemmän luettavaa blogissa, kun ette tarkene ulkona… 😉 Ei vais, kurjaahan se on, ettei kunnon kesäsäätä ole. Täällä tämä ja eilinen päivä olivat mukavan aurinkoisia, muuten on satanut satamasta päästyäänkin – ihan kuin Ainun ensimmäisenä kesänä, joka myös oli sateinen ja kylmä. Terveisiä kaikille pohjoiseen, sääskiä ei tosiaan ole ikävä!