heinä 15, 2012 - Äidin kotkotuksia, Iskä on paras    Kommentit pois päältä artikkelissa Ulkoeteisen remppa etenee

Ulkoeteisen remppa etenee

Viime kesänä iskä aloitti ulkoeteisen rempan ja ajatteli, että eiköhän tuo parissa viikossa valmistu. Vaan toisin kävi. Urakka oli hieman suuritöisempi kuin ajateltiin. Tänä kesänä remppa on jatkunut ja yksi välivaihe, seinien ja katon panelointi, valmistui eilen. Tässä vähän kuvakavalkadia homman etenemisestä viime päivinä.

Tässä projekti ulkoapäin. Iskä sahaa panelit ulkona.

Sirkkeli laulaa.

Iskä halusi purkaa vanhan ja liian matalan katon kokonaan pois ja avata sen ihan ylös asti. Se oli fiksu ratkaisu, nyt eteinen ei enää ole ahdas vaan suorastaan avara. Myös pieni ikkuna sisä- ja ulkoeteisen välisessä seinässä vaihdettiin isompaa, että saadaan sisälle enemmän valoa.

Viimeisiä paneeleita viedään. Tämän jälkeen vielä pari seinää ja sitten alkaisi olla valmista.

Äidillä karkasi mopo käsistä viimejoulun alennusmyynneissä. Onneksi iskäkin piti ajatuksesta, että korkeaan tilaan sopii kattokruunu. Noh, ehkä nuo "kristallit" ovat muovia, mutta kivalta se silti näyttää.

Paneloinnin valmistuttua ikkunoillekin piti tehdä jotain. Koska lasit ovat paikoillaan, maalinpoisto ei onnistu kuumentamalla, vaan pitää käyttää "myrkkyjä". Yksi ikkuna on tehty, viisi vielä jäljellä.

Päällimmäinen maalikerros, keltainen, oli lateksimaalia, kuten äiti vähän arvelikin ja se kuoriutui pois tosi helposti. Alemmat kerrokset olivat öljymaalia ja niiden poistaminen vaati jo vähän enemmän vaivaa. Maali pitää poistaa, koska perinteisellä pellavaöljymaalilla, jota äiti haluaa käyttää, ei ole mitään järkeä maalata lateksimaalin päälle.

Niin, kyllä tässä hommaa riittää vielä hetkeksi. Ikkunoiden maalaamisen jälkeen tilaan laitetaan listat ovien ja ikkunoiden ympärille, seinäpaneelit maalataan, lattia vaihdetaan ja sitten alkaisi olemaan valmista. Taitaa mennä vielä kolmas kesä…

Comments are closed.