heinä 8, 2012 - Mitri-mussukka    Kommentit pois päältä artikkelissa Voihan ”vesirokko”

Voihan ”vesirokko”

Äiti sai muutama päivä sitten naapurilta tekstiviestin, jossa sanottiin, että heidän lapsillaan on vesirokko. Jaahas, tuumasi äiti, sillä samana aamuna Mitrin otsaan oli ilmestynyt kumma näppy, joka ei ollut sääskensyömä. Idahan sairasti vesirokon jo aiemmin, itse asiassa juuri samaan aikaan, kun muutimme Kirkkonummelle, joten neidin sairastumisesta ei ollut vaaraa.

Seuraavana päivänä Mitrille oli ilmestynyt muutama näppy lisää, mutta aika vähän silti. Ja sitäseuraavana päivänä ilmestyivät punaiset isot läiskät. Ja sitäseuraavana, eli tänään ne helottivat jo aika punaisina ja ne olivat levinneet koko kroppaan ja näpyt olivat paisuneet isoiksi vesikelloiksi. Aika ihmeellinen vesirokko, ihmetteli äiti, sillä ei äidin muistin mukaan Idalla ollut tuollaisia läisikiä, pelkkiä näppyjä vain.

Mitri maistelee aamupalalla mansikkaa. Mahassa ja kainaloissa helottavat punaiset läiskät. Silmätkin ovat yön jäljiltä aika turvoksissa.

Aamupalan jälkeen Mitrin iho alkoi helottamaan aivan punaisena ja silloin äiti ja iskä sen keksivät: sen täytyy olla mansikka! Niitä Mitri on maistellut tässä jo päivänä muutamana!

Ja niin Mitri joutui mansikkalakkoon.

Kyllä oman maan mansikat ovat sitten hyviä! Harmi, että nyt niitä täytyy syödä Mitriltä salassa.

P.S. Mitrin iho oli taas seuraavana aamuna ihan kunnossa, kun mansikkalakkoa oli kesätänyt vuorokauden. Nyt sitten jännitettäväksi jää, tuleeko se oikea vesirokko vielä jossain vaiheessa?

 

Comments are closed.