heinä 6, 2012 - Perhe-elämää    Kommentit pois päältä artikkelissa Pihahommia mökillä

Pihahommia mökillä

Iskän kesäloma alkoi ja lopultakin päästiin lähtemään mökille. Siellä olikin monenlaista pihahommaa odottamassa. Ensimmäinen oli ruohonleikkuu, jotta pihalla pystyy olemaan. Heti seuraavana tärkeysjärjestyksessä oli suojata mansikkamaa rastasverkolla, jotta kovaa vauhtia punertuva marjasato ei menisi vääriin suihin.

Iskä kasaa vanhoista laudoista kehittoa, jonka päälle rastasverkon voi virittää. Mansikkamaa näytti nyt todella hyvälle, sillä kaksi kesää sitten istutetut taimet olivat nyt täydessä mitassa. Oikeanpuoleisessa rivissä on viime kesänä istutettuja pienempiä taimia, jotka olivat ihan yhtä täynnä raakileita kuin muutkin.

Ulkona oli mahdottoman kuuma, helle suorastaan. Mitri juoksenteli ulkona vähissä vaatteissa ja nautti elämästä. Sääsket ja paarmat (mokomat) häiritsivät aikuisten ulkoilua ihan tosissaan, mutta lapset eivät niistä välittäneet.

Äiti sai kitkettyä Idan kasvimaan ja sen jälkeen sieltä alkoi jo erottumaan, mitä missäkin kasvaa. Idakin auttoi kitkemisessä, mutta malttoi touhua aina noin minuutin kerrallaan.

Salaatinlehtiä saattoi syödä suoraan maasta. Ida maistaa.

Kastelu on Idan mielestä kaikista hauskin pihahomma. Lämpimänä päivänä äiti antaakin neidille vettä läträttäväksi.

Mummon nauhukset olivat lähteneet hienosti kasvamaan ja niitä Ida sai tällä kertaa kastella. Kaksi oikeanpuolimmaista ovat niitä täällä jo ennestään olleita, vasemmalla alkukesästä Sevetistä tuodut.

Äiti ja Ida ovat opetelleet erottamaan koiranputkea vuohenputkesta. Niiden kukinnot ovat tosi samanlaiset, mutta lehdissä on selvä ero.

Kun mansikkamaa oli verkotettu, viritti iskä sinne vielä kastelusysteemit. Tässä sadetinta testataan päivällä ja Ida saa hieman vilvoitella sen suihkeessa.

Vasta illalla sadetin laitettiin sitten kunnolla päälle, jotta kastelusta on jotain hyötyäkin.

Iskä kävi ennen iltapalaa vielä hakemassa raivaus- ja moottorisahat pois rannasta, jota hän aikaisemmin renssasi. Näin tuuli pääsee paremmin käymään pihalle ja kasvimaalle, jotta sääsket eivät häiritse ihan niin paljoa. Vielä on paljon raivattavaa, mutta tämä on hyvä alku.

Comments are closed.