kesä 29, 2012 - Ihana Ida    Kommentit pois päältä artikkelissa Vaskitsa

Vaskitsa

Meidän takapihalla on parina päivänä näkynyt vaskitsa. Se on ilmeisesti asustellut terassin alla ja haukannut aika ajoin raitista ilmaa laikkuköynnöksen juurella, jossa terassissa on aukko köynnöstä varten.

Äiti oli seuraillut vaskitsaa jo pari päivää, kunnes Ida äkkäsi sen ihan itse. Neiti oli yksin ulkoilemassa takapihalla ja tuli juosten pyykkituvassa olevan äidin luo: "Äiti, tuolla sinun kukassa on joku ympylä!" neiti ilmoitti siihen sävyyn, että äidinkin oli pakko tulla katsomaan saman tien.

Ympyrän muotoinenhan se on, kun se on tuolla lailla kerällä.

Ida olisi tietysti heti halunnut sohaista otusta jollakin, mutta sen äiti kielsi. Takapihalla käytiin pitkä keskustelu vaskitsoista ja taisipa äiti sen päätteeksi heittää valkoisen valheenkin ihan vain vaskitsan turvaksi. Äiti sanoi, että vaskitsa voi purra. Toisaalta, on valhe myös Idan turvaksi, sillä vaskitsa muistuttaa aika lailla käärmettä. Naapuristossa on kevään aikana nähty kyy, joten äiti ajatteli varmistaa, ettei neiti mene sitä luikertelijaa häiritsemään jos sattuisi sellaisen kohtaamaan.

Comments are closed.