kesä 21, 2012 - Ihana Ida    1 Comment

Perheenjäsenten sormet kovilla

Myöhään eilen illalla Fia, Denny ja Anton tulivat kylään. Äiti kolkutteli heidän makuhuoneen oven takana jo yhdeksän jälkeen, sillä äiti tarvitsi autoa lainaan. Ida nimittäin poltti etusormensa leivänpaahtimessa heti päivän alettua ja äiti varasi ajan lääkäriin, jonne piti mennä autolla. Iskä oli töissä, joten äiti jotui lainaamaan Isakssonien autoa. Onneksi talossa oli auto juuri tänään!

Äiti ei tiedä, miten Ida yleensäkään ylsi ottamaan ruispalan itse paahtimesta, sillä äiti oli noin kaksi sekuntia selin tyttöön ottaessaan Mitrille lautasta. Sen äiti kyllä  tietää, että leipä oli todella kuuma ja tyttö ei ymmärtänyt löysätä otettaan, vaikka leipä kuinka poltti. No, komea rakkohan sormeen nousi. Onneksi sormessa ei ollut sen kummempaa. Lääkäri-täti määräsi palovammavoidetta ja pitämään sormen puhtaana ja rakon ehjänä.

Lääkärireissulla käytiin samalla ostamassa mansikoita kotiin Mitri-vahdiksi jääneelle Dennylle.

Onneksi Denny oli reilulla päällä ja tarjosi mansikoita koko poppoolle. Ne nautittiin jäätelön kanssa takapihalla. Ida kuljeskelee edes takaisin arskat päässä ja sormi pystyssä.

Oli tosi lämmin päivä ja äiti viritti päivänvarjon, jotta hiekkalaatikko ei olisi ollut niin paahteinen. Eipä Mitri tosin sen alla kauaa ollut, mutta ajatus sentään oli hyvä.

Illalla kun iskä oli tullut töistä käytiin Prismassa ostamassa juhannuksen ruoat. Kauppareissun päätteeksi lapset saivat jäätelöä. Tässä Ida esittelee sormeaan, jossa on komea tuppo. Tuppo on jo vaikka kuinka mones tälle päivälle, sillä aluksi äiti ei osannut laittaa sitä sillä tavalla, että se pysyisi menossa mukana.

Kaiken edellä kuvatun lisäksi Mitri jätti peukalonsa keittiön kaapin oven väliin ja Markus leikkasi sormestaan palasen silputessaan sipulia. Äidin sormet selvisivät tästä päivästä vahingoittumattomina.

1 kommentti

  • Voihan nokka, mitä sormiepäonnea! Kiva lukea, kun jaksat näin ahkerasti päivittää.