kesä 11, 2012 - Äidin kotkotuksia    Kommentit pois päältä artikkelissa Nyysityt kukat kasvavat kuulema parhaiten

Nyysityt kukat kasvavat kuulema parhaiten

Äiti huomasi, että mummon kukkapenkissa kasvaa edelleen sitä samaa lapinnauhusta, mitä äiti on aiemminkin saanut mummolta ja istuttanut mökille terassin laitaan. Mökin nauhukset odottavat nekin jakamista, mutta jotta äiti saa koko terassin yhden laidan peittoon, tarvitsee siihen tosi monta tainta. Onneksi äiti sai mummolta luvan käydä vähän kasvivarkaissa. Kun kuulema ne varastetut taimet kasvavat aina parhaiten.

Ida ihmettelee äidin kanssa, mitä äiti oikein mummon kukkapenkistä kaivoi.

Mummo kaivoi kompostimultaa ja tavallista multaa kasvimaalta pussiin joista sekoitti satsin äidin kaivamien kuoppien täytteeksi.

Taimien kaivamisen jälkeen äiti autteli mummoa pihatöissä. Kasvihuoneeseen viedyt kellarissa talvehtineet mansikkalaatikot piti laittaa katosta roikkumaan ja sillä aikaa kun mummo oli lasten kanssa, kävi äiti niitä ripustelemassa. Mummolla onkin komea kasvihuone, joka on tehty vanhoista purkuikkunoista. Kasvuhuoneessa oli salaatti jo pinnassa, mutta porkkanat olivat vasta kylvetty, joten niiden itämistä joutuu vielä odottelemaan.

Ida ei meinannut millään uskoa, että kasvihuoneen laseihin ei saa nojata. Äidin touhut olivat aivan liian kiinnostavia, että neiti olisi muistanut turhanpäiväisiltä tuntuvia ohjeita.

 

Comments are closed.