kesä 6, 2012 - Perhe-elämää    Kommentit pois päältä artikkelissa Matka pohjoiseen

Matka pohjoiseen

Eilen illalla 17.25  äiti, muksut ja Pyry-täti starttasivat Pyryn Skodan Kirkkonummella ja suuntasivat auton keulan kohti pohjoista. Tarkoituksena oli, että lapset nukkuvat ajomatkan ja näin matkanteko sujuu parhaiten.

Ida nukahti puolen yön aikaan ja nukkui aamuseitsemään. Mitri puolestaan ei juurikaan nukkunut, vaan kitisi vähän väliä eikä rauhoittunut muulla tavalla kuin kädestä pitämällä. Etupenkiltä käsin se oli hieman hankalaa, mutta joten kuten siitäkin selvittiin.

Ivalossa oltiin tänä aamuna seitsemän maissa, käytiin huolto-asemalla aamupuurolla ja -kahvilla. Kaupasta haettiin viimeiset ruokatarvikkeet ja sitten ajettiin vielä Sevettiin. Perillä oltiin yhdeksän jälkeen. Matka kesti yli 15 tuntia. Kyllä sen jälkeen tiesi istuneensa, valvoneensa ja ajaneensa. Huh!

Iskä lähti pohjoiseen tänään puolen päivän maissa suoraan töistä. Iskä tuli eri kyydillä, koska pääsi lähtemään myöhemmin ja hänen pitää olla töissä aikaisemmin. Iskän alkumatka oli kuulema taittunut hyvin, kunnes se katkesi napapiirin pohoispuolella vähän ennen kymmentä kun autosta meni tuulettajan hihna ja ehkä jotain muutakin, iskä ei osannut sen tarkemmin sanoa.

Puolen tunnin kuluttua auton hajoamisesta saapui hinausauto mukanaan vuokra-auto.

Volvo lähti korjaamolle samalla kyydillä.

Lopulta iskä pääsi jatkamaan matkaa. Perillä iskä oli puoli kolmen maissa yöllä – auton hajoaminen oli pidentänyt matka-aikaa vain tunnilla.

Hoh hoijaa, mitä touhua. Toivottavasti kotimatkat sujuvat miellyttävämmissä merkeissä…

Comments are closed.