touko 26, 2012 - Perhe-elämää    2 Comments

Päivä jolloin Lillan ja Ronny saivat toisensa

Skånelan kirkko Tukholman pohjoispuolella alkoi täyttymään juhlaväestä. Hetki oli koittanut. Iskän nuorin sisko Lillan ja hänen sulhasensa Ronny aikoivat naimisiin. Oli lauantai ja kello kolme iltapäivällä.

Kun porukka vielä odotteli kirkon ulkopuolella että olisi aika mennä sisään, Paavo kiusoitteli Idaa nappaamalla kiinni neidin ponnareista.

Äiti toimi tilaisuuden valokuvaajana, joten iskän tehtäväksi jäi huolehtia muksuista. Kuvan perusteella Idaa taitaa vähän jännittää. Äiti oli nimittäin sanonut Idalle, että Lillanilla on ihan varmasti päällään joku tosi ihana prinsessamekko ja sen näkeminen taisi olla yksi Idan päivän kohokohdista. Tässä sitä hetkeä vielä siis odotellaan.

Ida pääsi istumaan Anton-serkun viereen.

Lillanin puku oli toden totta aivan prinsessaunelmaa. Markku saattaa Lillania sisään kirkkoon.

Pappi puhuu. Vihkiminen on alkanut.

Kun oli päästy sormuksien laittamiseen asti, alkoi vihkipari jo rentoutumaan. Jotain häslinkiä siinä taisi olla, kun niin nauratti.

Fia toimi siskonsa kaasona. Toinen kaaso on Lillanin lapsuudenystävä Emppa.

Markku kuunteli vihkimistä hartaana.

Kun seremonia oli ohi, tulivat vieraat kirkon ulkopuolelle pitkäksi letkaksi käytävän molemmin puolin odottamaan vihkiparia. Mummi laittoi Idan asialle hakemaan vielä pari riisipussia lisää.

Tyytyväisenä saamastaan luottamustehtävästä neiti kirmasi takaisin mummin luo.

Ja niin saivat Idan isosetä Esa ja hänen vaimonsa Maj-Britt Idan noutamat riisipussit. Mummi antaa Idalle kiitoshalin.

Uunituoreet herra ja rouva Leinonen astelivat käytävää pitkin riisisateessa. Ronny teki kyllä äidin mielestä fiksun teon ottaessaan vaimonsa sukunimen.

Häihin oli muuten tullut myös Idan pikkuserkku Sini Pieksämäeltä. Sinilläkin oli tosi kiva mekko. Neidit leikkivät illan aikana tosi paljon yhdessä.

Hääkuvaa käytiin ottamass läheisen linnan pihalla. Kuvan ottamisen jälkeen Ida esitteli Lillanille löytämiään hienoja kiviä.

Juhlapaikalla ihmiset etsivät oman paikkansa ja asettuivat odottelemaan ruokailun alkua. Odotellessa laulettiin hauskoja häälauluja, joista tähän kuului ilmapallojen puhaltaminen ja puhkaiseminen.

Iskän paikka oli Idan vieressä. Ida tosin ei malttanut paikoillaan olla, sillä ruokailu ei ollut vielä alkanut ja ohjelmassa oli "tyhmiä aikuisten kotkotuksia".

Äiti oli ihan ihmeissään, että Mitri viihtyi ruokapöydässä melkein tunnin. Poika maisteli, kokeili, tunnusteli ja sotki. Ja kyllä, ruoka oli äidinkin mielestä tosi hyvää.

Äiti on jo oman annoksensa syönyt, mutta Mitri vielä jatkaa maistelua.

Ruokailun jälkeen päästiin haukkaamaan raitista ilmaa. Iskä lainasi pikkukameran Idalle ja neiti kuvasi sillä innoissaan. Tämä otos äidistä ja Mitristä on Idan ottama. Taustalla näkyy muuten juhlapaikka, Gula Skolan, joka on tosi idyllisen näköinen talo.

Hääkakku oli aika mahtava. Lillanin täytyi ihan kurottaa, että ylsi sitä leikkaamaan.

Kakun koristeet olivat tosi hauskat. Ronny on kyllä pitkä kuin kirahvi konsaan, mutta virtahevon ja Lillanin välillä äiti ei näe muuta yhteyttä kuin pituuden...

Ida kärkkyi kakun äärellä sen verran hanakasti, että Lillan leikkasi neidille saman tien oman palasen, ennen kuin muu väki pääsi kakkuun käsiksi. Mikä tuuri!

Iskä istuskeli Mitrin seurana, kun muut jonottivat kakulle. Aika pian poika alkoikin olemaan jo niin väsynyt, että äiti kävi nukuttamassa pikkumiehen pihalle rattaisiin ison koivun alle.

Anton ja Denny kahvipöydässä. Denny muuten toimi hääparin hovikuljettajana, kun nämä menivät kirkolta juhlapaikalle.

Fia vie kahvia pöytään oikein kaksin käsin. Kaason hymy alkaa olemaan jo leveä, sillä enää ei tarvitse niin paljoa jännittää.

Lillan oli miettinyt hääjuhliinsa todella paljon pieniä ja ihania yksityiskohtia, kuten lapsille illalla annettavat saippuakuplapullot.

Ida sattui seisomaan juuri oikeassa kohdassa puhaltaessaan kuplia. Äiti sai ikuistetuksi kuvaan sekä neidin, että ilta-auringon viimeiset säteet.

Saippuakuplista riitti iloa ja riemua!

Aikuiset jutustelemassa pihalla, kun juhlatilasta raivataan pöytiä tanssilattian tieltä. Iskän seurana Fia ja Denny sekä eskilstunalaiset Malin ja Stefan.

Äiti oli päättänyt, että juhlissa ollaan niin kauan, kun Ida jaksaa. Ja kyllä neiti jaksoikin. Kotiin lähdettiin vasta puolen yön aikaan. Neiti nukahti autoon saman tien, että taisi olla oikeasti todella väsynyt. Mitri noukittiin kyytiin koivun juurelta rattaista ja poika jatkoi uniaan sujuvasti autossa ja sitten mummolassa.  Sen pituinen se juhlapäivä.

2 kommentteja

  • Lämpimät onnittelut tuoreelle avioparille! Hauskoja kuvia! 🙂
    Kiitos kuvaajalle, joka ikuisti tilaisuuden mukaviksi muistoiksi.

  • Olipa kiva kuvakertomus!