touko 25, 2012 - Perhe-elämää    Kommentit pois päältä artikkelissa Helteinen perjantai Gula Skolanilla

Helteinen perjantai Gula Skolanilla

Laivalta ajettiin Märstan mummolaan. Mitri aloitti mummolavisiitin tunkemalla jalkansa Musse-kissan juomakuppiin. Poika seisoi tyytyväisenä toinen jalka kipossa ja hihkui ääneen. Taisi tuntua hassulta, kun jalka kastui.

Lahje märkänä.

Pian suunnattiin tulevien häiden juhlapaikalle, Gula Skolaniin, jossa juhlajärjestelyt olivat jo täydessä vauhdissa. Ulkona oli ainakin 25 astetta lämmintä eikä sisälläkään juuri viileämpää ollut, vaikka ikkunat olivat auki. Lapsilla oli siihen nähden aika reilusti päällä, mutta pitkät hihat olivat tarpeen, koska aurinkorasva oli jäänyt mummolaan.

Ida ihmettelee vieressä, kun Lillan, tuleva maorsian, kirjoittelee vieraiden nimiä paikkakortteina toimineisiin valkoisiin pikkukiviin.

Äiti sai tehtäväkseen tehdä kukka-asetelmat, otka laitettiin pöytiin. Tällaisia niistä sitten tuli. Gerbera, kaksi ruusua, harsokukkaa, mustikanvarpuja ja heinää.

Hääparin eteen pöydälle äiti teki vähän mellevämmän kukka-asetelman. Siinä on samat ainekset kuin muissakin asetelmissa, kukkia on vain vähän enemmän.

Juhlapaikkaa olivat järjestelemässä Lillanin ja äidin lisäksi iskä, mummi, Fia-täti, tuleva sulhanen Ronny, Ronnyn äiti ja isä ja monet muut.

Iskä lähti Idan ja Mitrin kanssa illalla kuuden maissa mummolaan, äiti tuli yhdeksän maissa perässä, mummi, Lillan ja Fia olivat lopettaneet puolen yön aikaan.

Comments are closed.