huhti 29, 2012 - Perhe-elämää    1 Comment

Puusouvinki

Oli iskän vuoro nukkua aamulla, sillä iskä oli valvonut Mitrin kanssa edellisen yön. Puoli kymmeneltä, kun puhelin soi, oli iskä vielä täydessä unessa. Puhelimessa oli ”puuäijä”, joka sanoi tuovansa seitsemän kuutiota puuta kymmenen minuutin päästä. Kyllä tuli iskälle kiire.

Iskä oli niin nopea, että ehti levittää pressut etupihalle, joiden päälle puut kipattiin. Iskä meinasi kärrätä puut kottikärryllä, mutta joutuikin muuttamaan suunnitelmia, sillä kottikärryn ulkorengas ei ollut samaa mieltä.

Kun iskä pumppasi renkaaseen ilmaa, kärryn ulkorengas sanoi sopimuksen irti.

Ida auttaa iskää.

Kun pino on kärrätty portaiden yläpäähän, tiputtelee iskä puut sylillisen kerrallaan alas. Äiti pinoaa puut sillä aikaa kun iskä hakee uutta lastia. Yksi pino on jo valmis ja seuraava tulossa.

Mitri viihtyi hiekkalaatikolla, jossa äiti ja iskä istuivat vuorotellen pojan seurana. Nyt meidänkin hiekkis on sulanut sen verran, että siellä voi leikkiä. Mitri sai tänään leikkiä ensimmäistä kertaa ilman hanskoja, ja sekös vasta hauskaa olikin.

Ja kun hiekkis ei enää kiinnostanut, nostettiin poika keinuun. Aurinko mokoma vaan häikäisi ikävästi. Siitä huolimatta Mitri ei huolinut aurinkolaseja, vaan repi ne joka kerta pois kun äiti laittoi ne pojan silmille.

Aika ajoin Mitri oli yläpihalla katselemassa iskän touhuja. Välillä myös muut taloyhtiön lapset pyörivät yläpihalla ja heidän touhuja katsellessa poika viihtyi rattaissa tosi hyvin.

Ida touhusi naapurin Gretan kanssa niitä näitä. Kukkapenkeistä löytyi viimevuotisia hortensia kukintoja, joita neidit poimivat. Äiti painotti, että nyt alkukeväästä kukintoja voi ottaa, mutta mitään vihreää ei kukkapenkistä saa poimia...

Neidit asettelivat kukat maljakkoon leikkimökin ikkunalaudalle.

Puiden kärräys ja pinoaminen kesti koko päivän. Mitrikin viihtyi hommissa mukana yllättävän hyvin. Illalla iskä meni lasten kanssa iltapuurolle puoli kahdeksan jälkeen ja äiti jäi vielä pinoamaan viimeiset puut. Puoli yhdeksän aikaan souvinki oli onnellisesti ohi. Huh huh, mikä päivä!

1 kommentti

  • Ahkeraa!! ;D