huhti 8, 2012 - Perhe-elämää    Kommentit pois päältä artikkelissa Leppoisa pääsiäissunnuntai

Leppoisa pääsiäissunnuntai

Monen pilvisen ja räntäsateisen päivän jälkeen tuli vihdoin aurinkoinen keli. Keväisestä lämmöstä ei kuitenkaan voi puhua, sillä yöllä on ollut monta astetta pakkasta ja nytkin ulkona tuulee kylmästi. Kevättä on kuitenkin jo ilmassa, sillä tuulensuojaisissa kohdissa aurinko pääsee jo vähän lämmittämään.

Mitri ja Frida takapihalla keinumassa. Mitri on ensi kertaa keinussa. Ida ja Greta leikkivät leikkimökissä sekä huitelivat etupihalla ja keinuivat siellä, eivätkä ehtineet kuviin mukaan.

Mitri katselee Fridan touhuja, ihmettelee maailman menoa ja viihtyi keinussa melkein kolme varttia.

Frida on löytänyt kaksi leppäkerttua, joita tutkii lähemmin kädessään. Kevään ensimmäinen leppis löytyi eilen, nämä ovat jo toinen ja kolmas!

Iltapäivällä iskä laittoi takkahuoneessa kuntoon äidin pyörää ja vähän omaansakin. Pari viikkoa sitten oli tosi lämmintä ja pyörät kaivettiin varastosta. Sitten ilma kylmeni ja niitä ei ole tarennut ulkona rassaamaan, joten nyt iskä nosti ne sisälle keväthuoltoa varten.

"Oho, tulipa kädet likaisiksi", tuntuu iskä tuumivan. Mitri on sitterissä, koska poikaa ei voi päästää kuljeksimaan itsekseen takkahuoneessa. Takan luukut ovat kuumat, sillä siellä on tuli, ylösalaisin olevaan pyörään ei voi koskea, sillä silloin se kaatuu ja lisäksi ikkunalaudalla on kukkia, joihin poika yltäisi. Mitrin kohtalona on siis istua alakerrassa kiinni köytettynä.

Yllättävän hyvin Mitri kuitenkin sitterissä viihtyy. Tässä poika leikkii portailla olevan Idan kanssa hei-heitä.

Comments are closed.