huhti 7, 2012 - Perhe-elämää    Kommentit pois päältä artikkelissa Hauskaa Pääsiäistä!

Hauskaa Pääsiäistä!

Kyllä kävi päivällä kova säpinä meidän huushollissa. Äiti siivosi paikkoja ja desinfioi varmuuden vuoksi vessaa, ovia ja ovenkahvoja (sillä Tauti saattaa kuulema pesiä sileillä pinnoilla jopa kaksi viikkoa). Iskä touhusi keittiössä, leipoi ja laittoi ruokaa. Illalla oli nimittäin tulossa naapurit kylään juhlimaan Pääsiäistä.

Pöytään katettiin alkuruoaksi kahta eri silliä, sillimössöä ja perunaa. Pääruokasi syötiin karitsanpaistia ja kastiketta sekä hasselbakan perunoita. Lapset saivat nakkeja. Pöydässä oli lisäksi tatarkastiketta, coleslaw-salaattia, pizzasalaattia ja taboulleh-salaattia. Jälkiruoaksi dipattiin suklaakastikkeeseen ananasta ja omenaa, ja ai niin, taisi olla hunajameloniakin. Iskä tarjosi vielä tämän lisäksi suklaamoussekakkua ja kermavaahtoa. Ai jai, kun oli hyvää! Ja huh huh, kun tuli maha täyteen.

Ruoan jälkeen aikuiset jutustelivat pöydän ääressä ja lapset leikkivät sekä Idan huoneessa että välillä aikuisten seurana keittiössä. Tässä on meneillään muistipeli, jossa nuorempi polvi rökitti aikuiset mennen tullen.

Illalla oli pääsiäispupu piilottanut sohvatyynyjen alle kolme komeaa pääsiäismunaa. Siinäpä riitti lapsille iltaherkkua, kun yllätys ylätys, munat olivat täynnä karkkeja ja pieniä suklaamunia. Kyllä nyt taas jaksaa ensi pääsiäiseen!

P.S. Tänään juhlittiin myös äidin ja iskän tinahääpäivää, joka oli eilen. 6.4.2002 äiti ja iskä menivät naimisiin Opukasjärven kämpän pihalla ja uskomatonta kyllä, siitä on jo kymmenen vuotta.

Comments are closed.