maalis 30, 2012 - Ihana Ida    1 Comment

Oksutauti

Aamu alkoi railakkaissa merkeissä, sillä Ida oksensi sänkyyn. Uh. Onneksi äiti oli vielä Mitrin kanssa nukkumassa, joten töihin lähdössä oleva iskä joutui sotkun siivoajaksi. Iskä oli myös antanut Idalle yöllä neljältä kuumelääkettä, sillä silloin neiti oli tulikuuma. Iskä oli hereillä, koska Mitri piti huutokonserttia. Äiti oli edellisenä päivänä ja iltana ollut hieman kuumeinen, joten iskä lupasi katsoa Mitriä yöllä, että äiti saa tautinsa nukuttua pois. Ja nukkuminen auttoi. Onneksi, eipä äiti muuten olisikaan jaksanut hoitaa oksennustautista Idaa koko seuraavaa päivää.

Laatan numero kaksi neiti teki olohuoneen sohvalle. Äiti oli antanut Idalle sankon viereen, että oksentaisi sinne, mutta yrjö taisi tulla niin yllättäen, että Ida ei ehtinyt tekemään mitään. No, onneksi sohvan tyynyissä on irroitettavat ja pestävät päälliset.

Äiti siirsi potilaan aikuisten makuhuoneeseen kun oli ensin vuorannut sängyn vilteillä. Siellä olikin hyvä katsella telkkaria, kun Mitri ei koko ajan häirinnyt.

Melkoinen temppu olikin pitää Ida ja Mitri toisistaan erossa koko päivän, ettei tauti tarttuisi Mitriinkin. Tai ehkä se on jo tarttunut, mene ja tiedä. Mutta ei äiti ehdoin tahdoin sitä pojalle halunnut tartuttaa, siksi äiti siirsi Idan sairastamaan muualle. Onneksi aikuisten makuhuoneesa on telkkari, joten neidin sai sinne omaan rauhaan Barbi-elokuvia katselemaan. Äiti ja Mitri viettivät aikaa olohuoneessa ja kävivät aina välillä katsomassa potilasta.

Iltapäivällä neiti oli jo ihan hyvävointinen, sillä uusi annos kuumelääkettä teki tehtävänsä.

Illalla Idan kuume taas nousi ennen kuin lääkettä taas sai ottaa. Ja uuden lääkesatsin jälkeen lämpö oi taas aisoissa. Onneksi muuten sohvan jälkeen ei tullut enempää yrjöjä. Ainakaan tänään.

P.S. Ylihuomenna on palmusunnuntai ja neiti on ihan pistoksissa, että siihen mennessä olisi pakko parantua, sillä äiti on ommellut Idalle ihanan vaaleanpunaisen pupu-asun virpomisreissua varten. Siksi toisekseen Ida ei ole syönyt karkkia sitten vuodenvaihteen ja äiti lupasi, että kaiken karkin, minkä virpomalla saa, saa neiti syödä. Voi tuskien tuska!

1 kommentti

  • Pikaista paranemista pikkupotilaalle! Toivotaan, etteivät muut perheenjäsenet sairastu samaan tautiin!