maalis 4, 2012 - Äidin kotkotuksia, Ihana Ida    Kommentit pois päältä artikkelissa Askartelua

Askartelua

Äidillä on jo hetken aikaa ollut mielessä eräs askartelu-juttu, jonka tekeminen on vain siirtynyt ja siirtynyt. Muutaman päivän takaisella Sinelli-keikalla äiti sai kuitenkin ostettua puuttuvat tarvikkeet, vanerikirjaimia, maalia ja kimalleliimaa, ja niin projekti pääsi käyntiin.

Ida oli kaupassa mukana ja näki, mitä äiti osti. Siitä lähtien tyttö on joka päivä kysellyt, että joko me äiti tänään askarrellaan. Tänään äiti sitten antoi neidille maalit ja pari lasipurkkia, että neiti saa maalata niistä itselleen aarrepurkit. Tietysti äidin oma projekti taas siirtyi, mutta ei siitä mitään olisi tullutkaan, ellei nuoremman neidin askarteluintoa olisi saatu ensin puretuksi.

Neiti oli tyytyväinen kun pääsi maalaushommiin. Äiti vähän auttaa, että väriä saadaan joka paikkaan.

Eka aarrepurkki on jo valmis, työn alla on toinen. Sen tekeminen on ihan yhtä tarkkaa hommaa kuin ensimmäisenkin.

Valmiit purkit näyttävät aika kivoilta... mitähän aarteita näihin oikein tullaan säilömään?

Kun pikkuneiti oli siirtynyt takaisin nukkeleikkien pariin, pääsi äiti lopulta itse askartelemaan. Tulevien kylttien pohjat äiti oli paklannut ja hionut jo pari päivää aiemmin ja saanut maalatuksi ne eilen. Tälle päivälle jäi tärkein ja hauskin työ: sommittelu ja koristelu.

Ja tällaiset niistä sitten tuli: kyltit lasten omien huoneiden oviin.

Salama ei oikein tee oikeutta kimalleliimalle, mutta kyllä äiti on lopputulokseen ihan tyytyväinen. Huomiselle jää sitten vain kylttien kiinnitys paikoilleen.

P.S. Kuka arvaa, mitä kierrätysmateriaalia äiti käytti nimikylttien pohjalevynä?

Comments are closed.