helmi 26, 2012 - Äidin kotkotuksia    Kommentit pois päältä artikkelissa Aurinkoahdistus

Aurinkoahdistus

Tänään on ollut ihana aurinkoinen päivä. Pakkasta pari astetta ja mahtava kevätkeli. Siitä on kuitenkin täytynyt nauttia sisätiloista, sillä Mitri ja Ida ovat molemmat edelleen kipeinä. Mitrin kuume on kuitenkin onneksi laskenut, mutta äidin mielestä koti kuulostaa ihan keuhkoparantolalta, kun molemmat lapset yskivät ihan mahdottomasti.

Auringon paistaessa ihanasti sisään, alkoi äitiä ahdistamaan entistä enemmän, sillä imurointi on viime päivänä unohtunut. Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja villakoirat kadoksiin. Samalla vauhdilla äiti vielä pesi lattiat ja sitten siivosi keittiön. ”Kun kerran tuli aloitettua”, äiti tuumi, ”riehutaan sitten kunnolla kun ei uloskaan pääse”.

Mitri tepsuttelee riemuissaan äidin luo.

Mitri ja Ida pyörivät äidin ja imurin ympärillä koko ajan, mutta onneksi lapset olivat hyvällä tuulella, joten siivous sujui. Höyrypesurin ollessa vuorossa äidin piti huutaa iskä lapsenvahdiksi, ettei kukaan liian innokas apuri polta itseään.

Höyrypesurista lähti muuten yllättävän kova sihinä kun pesuriosan irroitti varresta. Lapset ja iskä ihmettelivät sitä yhdessä tuumin, kun äiti pyllisteli vessanpytyn takana siivoamassa. Mahtoi olla näky: äiti siivoaa pyrstö pystyssä ja höyrypilven keskeltä kuuluu vain hurja sihinä ja puhina!

Kunnon hikisiivouksen jälkeen äiti oli saanut purettua suurimman osan harmituksesta. Iskä palkitsi äidin keittämällä kahvit.

Comments are closed.