helmi 23, 2012 - Mitri-mussukka    1 Comment

Mitrin lääkärireissu

Flunssa mokoma iski pikku-ukkoon. Tai ”plunssa” niin kuin isosisko tautia kutsuu. Tauti on ollu tuloillaan jo muutaman päivän ajan ja äiti on toivonut, että tällä kertaa se menisi ohi tai ei edes tulisi, mutta ei niin taida käydä tällä(kään) kertaa.

Poika yskii kuin keuhkotautinen, eikä aiemman taudin yhteydessä määrätty keuhkoputkia avaava lääke meinaa köhinään auttaa.  Lisäksi eilen illalla Mitrille nousi yhtäkkiä kova kuume. Onneksi Panadol auttoi ja yöunet olivat kohtuulliset (tosin poika valitettavasti heräsi keskellä yötä imetyksen jälkeen seurustelemaan äidin kanssa ja tämä tapahtui samaan aikaan kun Ida näki omassa huoneessaan pahaa unta ja tuli äidin ja iskän väliin makoilemaan ja sen tietää miten siinä sitten kävi…).

Tänään äiti ja iskä lähtivät käyttämään Mitriä lääkärissä. Keskellä päivää lastenlääkäriasemalla oli hiljaista ja ensi kertaa käytiin Nina Tuppurainen -nimisen lääkärin vastaanotolla. Siinäpä vasta mainio tohtori-täti, äiti suosittelee lämpimästi tätä lääkäriä kaikille pikku potilaille! Täti tutki Mitrin, määräsi muutamat kokeet ja vähän lääkitystä ja kirjoittin pari reseptiä. Kaiken tämän täti teki rauhallisesti ja ystävällisesti ja antoi kerrankin niin selvät ohjeet, että niitä ei voinut olla ymmärtämättä. Ei lääkäri-täti silti ollut mitenkään ylihuolehtiva.

Jotkut lääkärit puhuvat niin epäselvästi ja ylimalkaisesti, että käynnin jälkeen on vähän epävarma olo, että mitäs tässä pitkikään tehdä tai olla tekemättä. Mutta nyt löytyi tosi hyvä ja selkeä lääkäri. Tämän tädin vastaanotolle mennään toisekin.

Mitriltä otettiin verikoe, jotta saatiin varmuus "plunssan" laadusta. Labran täti oli lempeä ja taitava, mutta Mitri ei tällaisista jutuista sillä hetkellä perustanut.

Käynnin jälkeen iskän pankkikortti löi kipinää, mutta Mitirille saatiin kuin saatiinkin helpotusta yskään. Se on pääasia. Ja onneksi Mitrillä on lasten sairaskuluvakuutus, joten kun äiti naputtelee lääkärikäynnin tiedot vakuutusyhtiön nettisivuille, ovat lääkärikäyntiin ja lääkkeisiin menneet rahat parin päivän päästä takaisin tilillä.

1 kommentti

  • Voi pientä, toivottavasti pian helpottaa! Täälläkin räkätautia mulla ja kohta kai Ainullakin.