helmi 19, 2012 - Äidin kotkotuksia    2 Comments

Talvi

Tänään on koko päivän satanut lunta. Äiti on ollut kotosalla Idan ja Mitrin kanssa ja iskä koko päivän Vantaalla vyökokeesa.

Kun iskä tuli illalla kotiin (iskällä on nyt vihreä vyö Hoi Jeon Moo Soolissa), lähti äiti Idan kanssa ulos lumitöihin. Ja kyllä sitä lunta olikin tullut, varmaan yli 20 senttiä! Pihakäytävä ei ole kovin pitkä eikä leveä, mutta kyllä sen putsaamiseen kului aikaa. Idakin piti passittaa jo iltapalalle ennen kuin kaikki lumi oli lapioitu! Onneksi traktori tuli auraamaan pihatien ennen kuin äiti ehti sinne asti.

Kinos yltää nyt Idan huoneen ikkunoiden alalaitaan asti, kun siihen kohtaan on heitetty lumet pihakäytävältä.

Taloyhtiöllä olisi kola, mutta ei sillä tee mitään tuossa omalla pihalla, kun lumikinoksen laidat ovat jo noin korkeat. Jotta lumet saa heitettyä tarpeeksi ylös täytyy olla lapio. Siksi toisekseen nyt lunta oli tullut niin paljon, ettei äiti olisi jaksanut sitä kolalla työntääkään.

Äiti on ihan lumiukko.

Ja mikä hauskinta koko hommassa, kun huomenna herätään, ei äidin kovasta huhkimisesta ja hienoksi putsaamasta pihakäytävästä ole jäljellä enää mitään jälkiä, sillä lunta tupruttaa koko ajan taivaan täydeltä.

Mutta silti: onpa ihanaa kun on talvi ja lunta ja pakkasta. Täällä etelässäkin.

2 kommentteja

  • Onnea Markukselle hienosti menneestä vyökokeesta!

  • Täällä satoi eilen vähän lunta, mutta tänään sitä on tullut kiitettävästi lisää! Lentsuisena ei sitä kärsinyt mennä kolaamaan eikä muutenkaan ulkoilemaan. 🙁 – Odotellaan rauhassa huomista ja katsotaan, ehtisikö kummipoika linkoamaan. Tänään ei kannata häntä hälyyttää, kun näyttää koko ajan tulevan lisää lunta.

    Mukava, että sielläkin on oikea talvi, vaikka se teettääkin omakotitalossa asujille lisää töitä. Mukavaa kuntoiluahan se vain on raittiissa ilmassa!