helmi 16, 2012 - Ihana Ida, Perhe-elämää    Kommentit pois päältä artikkelissa Musta kana ja Käpylän kaverit

Musta kana ja Käpylän kaverit

Iskän kotona olo arkipäivisin mahdollistaa koko perheelle ihan uusia juttuja. Tänään äiti ja Ida olivat kahdestaan katsomassa nukketeatteriesitystä nimeltä Musta kana (samaan aikaan kun iskä ja Mitri olivat käymässä kaupassa).

Perheen tytöt valmiina astumaan nukketeatterin ihmeelliseen maailmaan

Esitystä ennen Idaa vähän jännittää. Kohta se alkaa. "Äiti täällä on paljon lapsia!"

Sellosalissa, jossa esitys pidettiin, oli hauskat pomppauspenkit eli niiden istuin piti painaa ensin alas ennen kuin sille voi istua. Ja kun penkiltä nousi, hyppäsi istuinosa itsestään takaisin ylös. Ida oli moisista penkeistä aivan ihmeissään ja tietysti niitä piti kokeilla muutaman kerran. Tietysti, sillä eihän muuten voinut olla varma, pomppaako se penkki joka kerran ylös.

Ja sitten se alkoi.

Idalla oli tuhat ja yksi kysymystä näytöstä koskien: ”Äiti, miksi tuo on ihan pimeä tuolla takana? Äiti, missä se oikea kana on? Äiti, minä olisin halunnut paijata sitä kanaa.” Lisäksi neiti oli vähän pettynyt, sillä hän oli kuvitellut, että nukketeatterista saa mukaan jonkun nuken.

Ida jaksoi keskittyä näytelmään ensimmäisen vartin ajan ja sen jälkeen touhu meni ihan plörinäksi. Pomppauspenkki alkoi kiinnostamaan enemmän kuin musta tai minkän värinen kana ja neiti kuiskutteli äidille yhtenään: ”Lähdetään jo kotiin!”. Sinnikkäästi esitys katsottiin kutienkin loppuun ja äiti huomasi, että oli taktisesti ihan oikea veto mennä istumaan keskelle riviä, sillä sieltä Ida ei päässyt livistämään omille teilleen. Äiti kuitenkin nautti esityksestä kovasti ja ihaili lavasteiden oveluutta.

Ida testaa pomppupenkkiä kun ei enää malta istua paikoillaan ja katsoa esitystä.

Nukketeatterin jälkeen lähdettiin vielä uuteen rientoon, sillä Ee´led ja Vassi olivat pyytäneet Idan ja Mitrin leikkivisiitille. Käyntiä on jouduttu siirtämään muutamaan kertaan, sillä aina on joku ollut sairas, mutta nyt porukka oli puolin ja toisin suurin piirtein kunnossa, joten kylään päästiin lähtemään.

Emännät keinutuolissa.

Ensin Ida ja Ee’led vähän ujotelivat toisiaan, mutta pian leikki alkoi sujumaan. Kyllä tytöt tosin olivat asioista välillä eri mieltä ja riitoja ratkomaan tarvittiin ihan aikuista, mutta silti lapsilla näytti olevan tosi hauskaa. Mitri puolestaan touhusi omiaan ja Vassikin leikki vielä aika lailla yksikseen.

Pauliina muuten laittoi koko poppoolle tosi maittavan lounaan: taimenta sienien kera ja uunikasviksia. Ja lisäksi salaattia. Idakin söi lautasen tyhjäksi ja tökkiessään kalapaloja haarukkaan neiti totesi: ”Äiti, tuosta minä tykkään”. Uskomatonta, sillä kotona neiti suostuu useimmiten syömään vain pelkkää makaroonia.

Comments are closed.