helmi 15, 2012 - Ihana Ida    Kommentit pois päältä artikkelissa Tanssityttönen

Tanssityttönen

Ida on käynyt tanssitunneilla kerran viikossa elokuusta alkaen. Neiti on ollut kovin innostunut tanssimisesta ja keskviikkona viideltä on aina viikon kohokohta. Kotona neiti aina kertoo, mitä tanssiope Niina on sanonut ja mitä hän aikoo Niinalle kertoa seuraavalla kerralla. Neiti taitaa pitää Niinasta.

Nyt jostain syystä Ida on alkanut sanomaan joka kerran tanssitunnin aluksi voimistelusalissa, että ”en halua tanssia”. Kun äiti kysyy, että lähdetäänkö sitten saman tien kotiin, sanoo tyttö nopeasti ”eijei” ja jää saliin, mutta ei mene kuitenkaan Niinan pyytäessä jonoon seisomaan, kuten pitäisi. Hmm, ihmeellistä tuollainen venkurointi siihen nähden, että neiti odottaa tanssituntia kuitenkin niin kovasti.

Tunti on alkamassa, mutta Ida seisoo ovensuussa "jarrut päällä".

Äidin pitää mennä tunnin ajaksi käytävään odottamaan, kuten muutkin vanhemmat tekevät. Oven läpi kuuluu iloista musiikkia ja erilaisia rytmejä. Tunnin loputtua neiti syöksyy muiden lasten kanssa voimistelusalista ulos silmät innosta hehkuen. Tunnilta saa aina leiman tanssikorttiin ja se taitaa olla myös tärkeä juttu tanssimisen lisäksi.

Tänään Niina oli unohtanut leimat kotiin, joten korttiin tuli piirretty sydän osallistumisen merkiksi.

Tanssiope Niina tuli viimeeksi äidin kanssa juttelemaan, sillä hän ei saa Idaa osallistumaan kaikkeen, vaan joissain kohti neiti siirtyy syrjään ja jää vain katselemaan. Äiti kysyi asiaa Idalta ja Ida sanoi, että jotkut asiat ovat tyhmiä. Asia puhuttiin läpi ja äiti olettaa, että neiti tekee tunneilla kaiken, mitä pyydetäänkin. Tänään tunnin päätteeksi äiti ei tosin ehtinyt Niinan kanssa juttusille. Idalta äiti kyllä kysyi, miten tunti nyt meni ja neidin mukaan oli kivaa, mutta hän ei halunnut pitää jotain uutta poikaa kädestä. Huoh, tänäänkin tunnilla lienee siis ollut jotain saikkausta.

Viime marraskuussa Niina tuli juttelemaan äidille kun Ida sipisi ja supisi tunnin aikana erään toisen tytön kanssa ja se häiritsi muita. Tämä toinen tyttö on nyt ilmeisesti lopettanut, koska ainakaan käytävässä ei hänen äitiään enää näy (äiti ei tunne lapsia jotka ovat tanssimassa vaan ainoastaan aikuiset, jotka odottavat tunnin oppumista käytävässä). Ja äiti luulee, että sipinä on nyt loppunut, koska Niina ei ole asiasta mitään maininnut, nyt on vain tilalla tämä kumma venkurointi.

Mistä ihmeestä tässä eipäs-juupas-osallistuimisessa nyt oikein on kyse?

Comments are closed.