helmi 9, 2012 - Perhe-elämää    2 Comments

Rantalan perheen pikavisiitti

Kyllä oli pitkiä aamupäivän tunnit, kun Ida malttamattomana kyseli muutaman minuutin välein: ”Äiti, milloin se Ainu oikein tulee?”. No, lopulta Ainu perheineen tuli. Ainun mukana oli myös äiti Eve, iskä Janne ja pikkuveli, äidin ja iskän tuore kummipoika, Aarne.

Ida sai Ainulta tuliaisiksi ihanan pikku Tuhkimo-nuken, joka oli samaa sarjaa kuin jouluna neidin saama Ariel. Molemmat nuket kuitenkin salaperäisesti katosivat aika pian. Aikuisten teoria oli se, että jompi kumpi tytöistä piilotti nuket, kun ei halunnut, että myös toinen saa leikkiä niillä. Kumpikaan tytöistä ei myöntänyt mitään eikä myöskään tiennyt, missä nuket ovat.

Kuulumisten vaihdon ja lettukestien jälkeen painuttiin ulos mäenlaskuun. Pakkasta oli kymmenkunta astetta, mutta se ei haitannut kun pukeutui lämpimästi.

Ida oli turhan vallattomalla päällä ja törmäili pulkkansa kanssa sinne tänne. Neidille pidettiin puhuttelu ja värkkäys loppui, onneksi. Janne lohduttaa Ainua, joka jäi alle.

Iskä laskee Mitrin kanssa sivuvaunu-tyylillä.

Ainu ja Ida samassa pulkassa – kun on enemmän painoa, liukuu kauemmas. Erimielisyydet on nyt jo unohdettu.

Ulkoilun jälkeen maistui kuuma vaahtokylpy. Neidit kylpivät yhdessä sulassa sovussa, sillä kummallekin riitti kylpyankkoja omassa lempivärissä.

Ida pesi Ainun selän ja Ainu Idan. Yksimielisyys on suorastaan käsin kosketeltavaa.

Ida oli ihan innoissaan, kun Ainun perhe jäi yöksi. Jännää oli myös se, että Eve luki iltasadun. Onneksi neiti oli jo nukkumaan mennessä luopunut ajatuksesta,  että Ainun pitäisi nukkua hänen huoneessaan (siitä ei todennäköisesti olisi tullut yhtään mitään). Ainu sai nukkua alakerrassa ja Ida omassa huoneessaan.

Aamulla neitien leikit jatkuivat siitä, mihin illalla jäivät. Mitri, joka heräsi kuudelta mutta nukahti onneksi vielä puolentoista tunnin kiekumisen jälkeen tunniksi ja heräsi puoli yhdeksältä, oli kaikesta huolimatta virkulla päällä. Aarnekin oli nukkunut hyvin ja jopa pidemmän yhtäjaksoisen jakson kuin Mitri.

Mitri the Man varmistaa, että kuvan etuala on kohdallaan.

Aarne oli tyytyväistä poikaa ja väläytteli hymyjäkin välillä, vaikka ei meinannutkaan edellisenä iltana saada unen päästä kiinni.

Ainu auttaa Eveä Aarnen pakkasposkien rasvauksessa. Ida katsoo tarkasti.

Liian pian koitti hetki, jolloin vieraiden piti lähteä. Ida tirautti  muutaman kyyneleenkin, kun Ainun lähtö vähän harmitti. Harmitus kuitenkin katosi, kun kadonneet pikkuprinsessat löytyivät Hello Kitty -repun ulkotaskusta. Tosin äidille ja iskälle ei vieläkään selvinnyt, kumpi tytöistä ne sinne piilotti.

2 kommentteja

  • Kiitos kestityksestä, oli hauskaa! Salamannopeaa päivitystä kyllä, kun ei olla vielä edes kotona. 🙂

    Ainu oli hyvin hämmästynyt kuullessaan, että pikkuprinsessat olivat löytyneet. Ei kuulema ollut asialla… tiedä näistä sitten!

    Disney on Ice oli ollut tosi hieno. Aarne nukahti taas puolilta öin, mutta meidän mittapuulla se on normiaika – aikaisin jopa, kun vertaa kuukauden takaiseen aikaan!

    • Kiva kyllä kun kävitte! Prinsessat löytyivät, kun otettiin Markuksen kanssa oikeen kunnon tehoetsintä. Muun muassa käännettiin ympäri se lastenhuoneessa ollut toinen sänky joka oli täynnä pehmoleluja.