helmi 7, 2012 - Ihana Ida    Kommentit pois päältä artikkelissa Pikkuneidin korvien putkitus numero viisi

Pikkuneidin korvien putkitus numero viisi

Huulihalkion takia Idalle tulee helposti liimakorva, jos välikorvat eivät ole kunnolla ilmastoitu putkien avulla. Idan vasemman korvan putki on ollut tukossa muutaman kuukauden ja korvaa on käyty siksi tarkistuttamassa kuukauden välein. Viime käynnin jälkeen äiti päätti, että nyt riittää tarkistelut, laitetaan uudet putket, niin päästään tarkistelusta. Äiti varasi saman tien ajan putkitukseen. Ja tänään on se päivä. Aiemminkin olisi päässyt, mutta äiti halusi, että kun mitään kiirettä korvien puolesta ei ole, laitetaan putket sitten kun iskäkin on kotona.

Ja kuin kohtalon ivaa, viime viikolla vasen korva sitten tulehtui. Putkitus tuli siis kreivin aikaan (onneksi tulehdus ei estä putkitusta). Lisäksi iskä jutteli neidin kanssa eräänä iltana ”vakavia” ja sai selville, että neti ei kuule kunnolla sillä korvalla, jossa putki ei ole kunnolla paikoillaan. Sekin vielä!

Aika oli puoli kolmelta Mehiläisen lastensairaala Ruusulassa Töölössä ja neidin piti sitä ennen olla neljä tuntia syömättä ja kaksi juomatta.

Ida otti sairaalaan mukaan tueksi ja turvaksi uninallen, joka matkusti neidin mukana autossa tällä tavalla. Ida itse katsoo elokuvaa DVD:ltä.

Mukaan sairaalaan lähtivät myös iskä, äiti ja Mitri. Ohjeiden mukaan lapsella piti olla kaksi aikuista mukana, jos kuljetus hoidettiin omalla autolla, jolloin toinen aikuisista saa ajaa rauhassa ja toinen voi huolehtia potilaasta.

Ennen toimenpidettä Ida ja Mitri tutkivat, mitä kaikkeä leluhuoneesta löytyy. Mitri myös maistoi kaikkea... äiti toivoo hartaasti, ettei mukaan tarttunut mitään ylimääräisiä pöpöjä!

Ida pääsi leikkaussaliin iskän ja äidin kanssa ja Mitrikin oli mukana. Neidin nukahdettua lääkärit aloittivat työnsä ja muut poistuivat. Putkitus kesti 10–15 minuttia ja sujui hyvin. Korvassa oli ollut vähän liimaa, ja se oli ollut juoksevaa eikä kovin paksua.

Ida heräsi nukutuksesta rivakasti eikä neidille tullut pahaa oloa kuten ei aiemmillakaan kerroilla. Neiti istuskeli puolipökerryksissä ensin iskän ja sitten äidin sylissä ja lopulta halusi leikkihuoneeseen jatkamaan leikkejä. Pillimehun juomisen jälkeen Ida saikin luvan lähteä kotiin. Ja siinä oikeastaan se. Loppupäivä otettiin rauhallisesti ja illalla mentiin normaalisti nukkumaan.

P.S. Nyt myös vasen korva kuulee yhtä hyvin kuin oikea. Jos neiti ei siis tunnu kuulevan jotain äidin pyyntöjä, vika on sitten kovakorvaisuudessa, eikä kuulossa.

Comments are closed.