helmi 6, 2012 - Perhe-elämää    Kommentit pois päältä artikkelissa Asioilla

Asioilla

Iskällä alkoi kuuden viikon isyysloma ja äiti aloitti samaan aikaan kesälomansa. Ida on myös lomalla dagiksesta. Ja Mitri ei vielä mistään muusta kuin lomasta tiedäkään. Yhtä lomaa koko perheellä! Sen kunniaksi koko poppoo lähti kaikessa rauhassa keskellä päivä ostoksille. Vaikka oli Saamelaisten kansallispäivä, ei se aiheuttanut tällä kertaa mitään erityistoimenpiteitä.

Iskä sai aloittaa lomansa, kuinkas muutenkaan kuin pukemalla lapset lähtökuntoon. Voi, kyllä äiti nautti!

Tässä hommassa tulee hiki kaikille, jos lapset alkavat laittamaan hanttiin. Joskus pukeminen sujuu näin sopuisasti.

Päivän projektina oli ostaa muun muassa u-kiskon kattokiinnikkeitä. Niitä oli metsästetty kissojen ja koirien kanssa vähän sieltä sun täältä, mutta koska kumpikaan ei tiennyt miltä ne näyttävät, vaikeutti se ostamista. Äiti yhdet kiinnikkeet jo muutama päivä sitten osti, mutta ne olivat (kuinkas muuten) väärät.

Loppujen lopuksi kiinnikkeet löytyivät kolmannesta kaupasta. Niillä on tarkoitus laittaa verhotanko eteiseen, jotta ulkovaatetangon yläpuolella olevat hyllyt (ja niillä olevat tavarat) saadaan piiloon. Äiti on ommellut jo verhonkin ja se odottaa silitettynä vierashuoneen sängynpäädyn päällä, että tanko saadaan paikalleen. Ja nyt siis vihdoin kiinnikkeet löytyivät. Ai niin, ja käyttämätöntä u-kiskoa siis löytyi varastosta entisten asukkaiden jäljiltä.

"Tässä äidille kiinnikkeet ja kapea maalitela, olkaas hyvä!"

Ostosreissulta lähti mukaan myös iskälle kunnon talvikengät, uusi kovalevy äidin läppäriin ja Idalle pinkki lumilapio. Mitri sai tällä kertaa vain kokemusta.

Ehti tulla hämärä, ennen kuin kaikki asiat oli hoidettu.

Kotimatkalla taivaalla kumotti komea kuu, jota äiti yritti kuvata liikkuvasta autosta tuulilasin läpi. Kuvan perävyys on vähän niin ja näin, mutta tunnelma sitäkin parempi.

Comments are closed.