tammi 21, 2012 - Perhe-elämää    1 Comment

Ristiäisreissu

Äitiä ja iskää oli pyydetty kummeiksi äidin lapsuudenystävän Even ja tämän miehen Jannen kuopukselle. Tällaiseen kunniatehtävään suostuttiin ilomielin. Lauantaina koko perhe matkusti siis Turkuun, jossa kaste oli määrä pitää.

Matkalla satoi vuorotellen vettä ja räntää.

Ajokeli oli aika huono ja tie tosi liukas. Elektroniset nopeusnäytöt näyttivät moottoritielläkin vain 80 km/h -nopeusrajoitusta. Kun vielä matkaankin oltiin päästy hieman myöhässä (syystä josta voisi kirjoittaa kokonaan oman juttunsa, huh huh) oltiin perillä vain vähän ennen tilaisuuden alkua. Onneksi ei kuitenkaan myöhästytty!

Kirkossa vähän ennen h-hetkeä. Ida, Ainu ja Ee´led odottavat jännittyneinä kasteen alkamista. Äidillä jännittää vain se, osaako pikkuneiti käyttäytyä, kun äiti ja iskä eivät pääse joka hetki tyttöä komentamaan.

Ja sitten kaikki oli valmista ja pappi aloitti tilaisuuden. Pikku mies on vielä oman äitinsä sylissä.

Pappi otti hyvin huomioon lapset ja pyysi nämä ihan lähelle katsomaan, kun Aarne kastettiin.

Kastamisen jälkeen Aarnelle puettiin kastepuku ja äiti sai laittaa ristin kummi-poikansa kaulaan.

Seuraavaksi kierrettiin kastemalja kolmeen kertaan.

Äiti oli kuudesta kummista ainoa ortodoksi, joten äiti sai toimia sylikummina. Kuvassa myös Aarnen vanhemmat.

Iskästäkin tuli Aarnen kummi, mutta kasteen ajan iskän syliä tarvittiin toisaalla.

Aarne suhtautui kastamiseen tyynen rauhallisesti ja vasta tilaisuuden loppupuolella poika vähän nitisi kun joutui olemaan vieraassa sylissä.

Kun tilaisuus oli ohi siirryttiin seurakuntasalille. Mitri vaelteli ihmisen luota toisen luo tutustelemassa. Aarnen ja Ainun isomummin keppi oli tosi kiinnostava.

Ruoaksi saatiin hyvää kalasoppaa. Mitri tosin joutui tyytymään vauvojen purkkiruokaan.

Ida ei kauaa ruokapöydässä malttanut istua, vaan paineli muiden pikkutyttöjen (joista tässä kuvassa Netta) kanssa käytävälle juoksentelemaan.

Ida innostui maistelemaan pöydän anteja vasta kun tilaisuus alkoi jo lähennellä loppuaan.

Äiti ja Mitri poseeraavat. Mitri oli tosi reipas pikku poika koko päivän.

Sää ei ollut päivän aikana juuri parantunut, vaan iskä joutui harjaamaan auton lumesta, kun lähdettiin kirkolta. Ennen kotiin lähtöä käytiin vielä päivänsankarin kotona syömässä iltapala ja vaihtamassa pyjamat lasten päälle haalarin alle, jotta kotona lapset voi kantaa suoraan sänkyyn.

Ida sai Ainulta lainaan Barbie-elokuvan ja katsoi sen silmät ihan sikkarallaan loppuun. Sitten neiti totesi, että "Nyt väsyttää" ja nukahti melkein saman tien. Mitri oli nukahtanut jo lähitessä.

Kotona lapset kannettiin sänkyyn, kuten oli suunniteltukin. Mitri heräsi kun auto pysähtyi kotipihalle ja nukahti uudelleen sänkyyn kun äiti imetti pojan. Ida havahtui vain hieman kun iskä talutti neidin autosta omaan sänkyynsä ja jatkoi unia saman tien sanaakaan sanomatta.  Sellainen reissu se.

P.S. Kirkossa kuvasi Aarnen täti Pauliina ja osa juhlakuvista on Aarnen äidin Even ottamia.

1 kommentti

  • Kauniit ristiäiset. Kiitos, että saimme olla kuvien avulla mukana!
    Ensin kyllä ihmettelin, miten Minna on ehtinyt vielä kuvatakin, kun sylissä on ollut milloin Aarne, milloin kynttilä. Mutta selvisihän se lopputeksteistä! Kiitokset kuvaajille meidänkin puolestamme! 🙂