tammi 19, 2012 - Ihana Ida    Kommentit pois päältä artikkelissa Voittajan on helppo hymyillä

Voittajan on helppo hymyillä

Ida ja äiti pelasivat tänään kahdestaan lautapeliä, jonka Ida sai arpajaisvoittona dagiksen joulumyyjäisistä. Ida voitti, mutta ei äiti paljoa hävinnyt, muutaman askeleen verran vain.

Hienointa pelissä oli se, että Ida jaksoi pelata sen loppuun asti. Joulukuun alussa kun Ida ja äiti pelasivat peliä ensi kerran, neiti ei malttanut kuin puoliväliin ja sitten homma meni ihan löperiksi, tuli uusia sääntöjä ja niin edelleen.

Ida tälläilee nappulaansa maaliruutuun

Äiti sai "äidin välisen" nappulan ja neiti itse otti "minun välisen" nappulan. Kyllä värillä on väliä!

Neidin kärsivällisyys onkin viime aikoina kasvanut ihan silmissä. Ida jaksaa keskittyä värityskirjan värittämiseen, piirtämiseen, 24(-40) palan palapelin tekemiseen tai vaikka Lego-linnan rakentamiseen ihan eri tavalla kuin aiemmin. Ja tänään kun äiti oli Mitriä nukuttamassa päiväunille vähän tavallista kauemmin (lähes kolme varttia, huh huh), leikki Ida kiltisti omassa huoneessa nukkekodilla ja oli sen jälkeen kattanut leikkiastioista viiden ruokalajin aterian huoneensa nurkkaan lattialle.

Äiti on neidin uudesta kärsivällisyydestä ihan innoissaan, sillä Idan vahvuus eivät koskaan ole olleet asiat, jotka täytyy tehdä paikallaan istuen. Sen sijaan Ida on aina ollut ikäporukkansa liikunnallisin: nopein, hurjapäisin, ketterin ja sinnikäs yrittäjä kaikessa, mikä liittyy liikkumiseen. Oppihan neiti pyörällä ajonkin jo 2-vuotiaana.

Ja kun nyt pikkuneitiä ruoditaan, niin ruoditaan sitten kunnolla. Äiti on nimittäin huomannut, että neiti on perinyt isänsä suuntavaiston. Se kävi taas ilmi kun tässä yhtenä päivänä koko perhe oli ajelemassa autolla pimeän aikaan keskustassa ja yhtäkkiä Ida huudahti ”Tuolla asuu Ellen!” ja viittoili hurjasti yhden kadun suuntaan. Ja oikeassa Ida oli. Äiti ei tajua, miten ihmeessä Ida sen tiesi tai edes muisti, sillä Ellenin luona ollaan käyty vain yhden kerran. Mutta eipä äiti tajua, miten iskäkin aina löytää perille vaikka silmät kiinni. Niin, eikä äiti kyllä sitäkään tajua, miksi itse on aina eksyksissä. Ihan tajutonta kaikki.

Comments are closed.