tammi 8, 2012 - Ihana Ida    Kommentit pois päältä artikkelissa ”Äiti minua pelottaa” – Ellenin synttärit

”Äiti minua pelottaa” – Ellenin synttärit

Äiti ja Ida kävivät tänään iltapäivällä Idan dagiskaverin Ellenin luona tämän 4-vuotissynttäreillä. Äiti tiesi kyllä etukäteen, että Ida ei halua mennä juhliin yksin ja oli siksi lupautunut mukaan tueksi ja turvaksi, mutta eipä äiti arvannut, että tukea tarvittaisiin niin paljon.

Ellenin pihalla Idaa alkoi jännittää, eikä neiti halunnut tulla edes ovelle päivänsankaria tervehtimään. Ulkona oli kylmä ja äitiä jo palelsi, mutta Ida vain tihrusti itkua nurkan takana, sillä neitiä jännitti aika lailla. ”Äiti, minua pelottaa kovasti”, neiti nyyhkytti, ”minä haluan kotiin”.

Pitkän suostuttelun (varmaan vartti) jälkeen sisään kuitenkin päästiin ja jotenkuten ulkovaatteetkin uskallettiin ottaa pois. Ida roikkui äidin sylissä uskaltamatta katsoa ketään muita vieraita tai päivänsankaria. Herkkupöydän ääressä äidin sylissä istuva neiti uskalsi kuiskata äidille, ettei halua kakkua, vaan keksiä ja niitä neiti saikin lautaselleen. Kun muut olivat jo syöneet, uskalsi Ida nakertaa varovasti keksinkulmaa ja vilkuili jo ympärilleen varovasti.

Sitten yhtäkkiä tyttö kuitenkin lämpesi ja uskaltautui liikkeelle. Onginta oli ihan kivaa, vaikka siinä äidin piti vielä olla kaverina, mutta sitten neiti oli jo kuin kotonaan (tai no ei onneksi ihan). Ellenin äiti ei ollutkaan yhtään niin pelottava kuin ensin oli tuntunut ja synttäreillä olikin mukavaa. Neiti pulputti siinä kun muutkin, leikki ja hyöri. Olihan juhlissa sentään enimmäkseen tuttuja kavereita dagiksesta.

Vähän ennen kotiinlähtöä neiti kävi vielä maistelemassa juhlaherkkuja, sillä ei juhlien alussa uskaltanut juuri mitään ottaa.

Ja kyllä oli Idan suu messingillä, kun lähitessä sai vielä mukaansa ihanan prinsessailmapallon. Voi autuutta! Kylläpä synttäreillä oli ollutkin kivaa!

Comments are closed.