joulu 31, 2011 - Perhe-elämää    1 Comment

”Äiti, minä näin, se oli ilotus!!”

Äiti onnistui jotenkin saamaan flunssan juuri uudeksi vuodeksi. Sen ei kuitenkaan annettu häiritä, vaan lähdettiin naapuriin juhlistamaan tulevaa ja jättämään hyvästit vanhalle vuodelle. Marjo oli tehnyt tosi hyviä blinejä, joilla aikuiset saivat herkutella. Idalle, Fridalle ja Gretalle oli tarjolla ranskalaisia perunoita, mutta eipä neiti malttanut ruokapöydän ääressä istua, kun lastenhuone oli täynnä kivoja leluja.

Laivatuliaisiksi naapuriin vietiin lasten ”shamppanjapullo”, jossa oli sisällä limsaa, mutta sen sai avata ihan kuten kuohuviinipullon.

Jonne sai kunnian avata lasten uuden vuoden juoman

Ida halusi laittaa tukkaan Fia-tädiltä saamansa hiuskamman ja äiti oli asiasta erittäin tyytyväinen. Kammalla tukan saa nopeasti ja helposti nätisti kiinni. Äiti kun ei ole mikään letti- eikä ponnarimestari vieläkään.

Mitri syö iltapuuroa. Mikähän siinä on, että lapsen suu muka aukeaa ja menee kiinni paremmin kun aikuinenkin aukoo ja sulkee suuta lusikan tahdissa? Ainakin se on hassun näkiöistä jos ei muuta.

Mitrikin meni kiltisti nukkumaan kahdeksalta. Poika nukutettiin vaunukoppaan aikuisten makuuhuoneeseen. Ehkä uni oli hieman katkonaisempaa kuin normaalisti, sillä viereisessä lastenhuoneessa kävi aika ajoin kova kiljuna, mutta loppujen loipuksi poika nukkui kuitenkin ihan hyvin. Muutaman kerran äiti kävi Mitriä syöttämässä illan aikana, sillä nukkuessa tulee kova nälkä.

Raketteja naapuritalojen yllä.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Ida sai valvoa puolille öin ja tulla ulos katsomaan raketteja. Rakettien näkeminen olikin jänittävää ja vähintään yhtä jännää oli niistä lähtevä pauke. Neiti oli ihan täpinöissään! Jo illan aikana ikkunasta näkyneen raketit olivat hurjan hienoja, ja neiti ihasteli niitä jo silloin: ”Ilotus, äiti, ilotus!” kiljahti Ida aina kun näki raketin.

Ida ja Frida ihmettelevät raketteja

Raketeista lähti kovasti savua, joka näkyi kun ilotulitteet valaisivat taivasta.

Pauke kesti aikansa, mutta loppui aika pian puolen yön jälkeen (ja hyvä niin).

Äiti, iskä, Ida ja Mitri toivottavat kaikille Hyvää Uutta Vuotta 2012!

1 kommentti

  • Komeita ”ilotuskuvia”! – Äiti taisi laihtua sen rokkoisen ja syömään kykenemättömän suunsa takia melkoisesti! No nyt sitten vain tiukkaa painonhallintaa, kun juhla-aikakin alkaa olla ohi, etteivät kilot tule takaisin! Tai saisi varmaan jokunen tullakin! 😉