joulu 27, 2011 - Perhe-elämää    Kommentit pois päältä artikkelissa Päiväretki Vesteråsiin

Päiväretki Vesteråsiin

Vaikka äiti kuunteli koko yön hamsterin viiperrystä juoksupyörässä ja vaikka iskällä oli edelleen selkä tosi kipeä, olivat lapset nukkuneet hyvin (ja Mitri myös syönyt hyvin yön aikana). Ja sehän on pääasia, että muksut ovat tyytyväisiä. Koska aurinkokin paistoi niin komeasti, lähdettiin käymään Vesteråsissa Busborgetissa ja ostoksilla.

Serkukset valmiina lähtöön Antonin kodin pihalla

Busborget on lasten leikkipaikka, iso halli täynnä kaikkea kivaa. Onneksi sisäänpääsymaksu 12 euroa meni vain Idasta ja Antonista, vanhemmat ja Mitri pääsivät ”liian vanhoina ja liian nuorina” ilmaiseksi sisään. Äitikin muuten voitti korkeanpaikan kammonsa ja huiteli verkkoja pitkin kiipeilytelineellä pikkuneidin perässä. Aika hurjapäitä lapset ovat, sillä paikassa oli muun muassa niin iso ja vauhdikas liukumäki, että äitiä todella hirvitti laskea sitä alas (ja silti siihen piti mennä toisenkin kerran).

Ida kiipeämässä tosi korkeaan liukumäki-pomppulinnaan.

Ja viuuuuh, vauhdilla alas!

Tässä neiti kokeilee toista pomppulinnaa, ja vauhti on huima. Anton odottaa etualalla.

Paikkahan oli täynnä pomppulinnoja, tässä kolmas!

Mitri ottaa vähän isosiskoa rauhallisemmin. Tässä testissä kävelytuoli.

Mitri elämänsä ensimmäistä kertaa pallomeressä. Hauskaa on!

Onneksi Busborgetissä oli kivaa tekemistä myös ihan pienille, joten Mitrikin viihtyi hyvin.

Riehuttuaan toista tuntia pomppulinnoissa ja kiipeiltyään vaikka missä, olivat serkukset hieman kuumissaan. Kyllä limsa maistui!

Mitrikin väsähti

Kun lopulta päästiin leikkipaikasta ulos kovan huudon ja hammasten kiristyksen saattelemana, alkoi äidin ja iskän kiva. Joukko jakaantui siten, että iskä ja Denny sekä isommat lapset lähtivät elektroniikkakauppaan ja äiti sekä Fia ja Mitri vaateostoksille. Äiti löysikin taivaan maan päältä, kun ostoskeskuksessa oli tosi kivoja vaatteita myyvä liike, jota ei ole Suomessa.

Tänne on pakko päästä vielä uudelleen!

Päivä venyi pitkäksi ja tietysti muksut nukahtivat autoon kotimatkalla. Ilta venyi siksi vieläkin pitemmäksi, eikä Mitri meinannut nukahtaa niin millään. Ida sai olla ylhäällä ihan suosiolla vähän kauemmin, että unta ei tarvitsisi odotella sängyssä pyörimällä.

Fia lukee iltasatua.

Comments are closed.