joulu 12, 2011 - Ihana Ida    2 Comments

Pikku leipuri

Iskällä oli tänään töistä tullessa kovasti ylimääräistä energiaa, jonka hän päätti purkaa leipomalla suklaatorttua. Ida sai olla apurina kuten monesti aiemminkin. Tänään neiti rikkoi ensimmäistä kertaa kananmunan itse ja sekös oli hienoa!

Plumps, sinne meni!

"Näitkö äiti, se onnistui!"

Sillä aikaa kun iskä ja Ida touhusivat taikinan kimpussa, pyöri Mitri keittiön lattialla itsekseen. Kun äiti vilkaisi pojan touhuja, oli tämä yrittämässä seisaalleen syöttötuolin avulla. Tuoli oli kuitenkin huono tuki, eikä nousu onnistunut.  Aiemmin päivällä Mitri pääsi polviseisontaan samaista tukea vasten, mutta mätkähti (onneksi pehmeästi) alas kun alkoi yrittämään jalkapohjia lattiaa vasten. Mutta kaukana ei onnistuminen enää ole, tuumi äiti.

Yritys hyvä, mutta ei tällä kertaa ihan onnistunut

Äiti jättäytyi ihan tarkoituksella muun perheen touhuista sivuun, sillä enterorokko on vain pahentunut ja pahentunt. Nyt äidin on jo vaikea puhua saati syödä, kun kieli on niin täynnä rakkuloita ja turvoksissa. Ja kipeä kun mahdoton! Onneksi iskä oli käynyt kaupassa ostamassa jugurttia ja sosekeittoja, niitä toivottavasti pystyy syömään.

Leivontasession päätteeksi iskän pikku apulainen sai palkkionsa, taikinakulhon ja nuolijan.

Mmmmm, mitä herkkua!

P.S. Iskä uskalsi lähteä illalla treeneihin ja jättää suklaakakun parvekkeelle jäähtymään, sillä oli varma siitä, että nyt äiti ei käy sitä maistelemassa…

2 kommentteja

  • Hei koko poppoo
    Joku aika takaperin näin telkkarista tutun konttaajan. Miksiköhän noin vanha juttu, Idahan on jo iso, ajattelin. Sitten tajusin, että siinähän oli numero Kakkonen. Onneksi olkoon! Arvasin, että nytkin kirjoittelet blogia.
    Rakkaita terkkuja teille, iloista joulunodotusta ja onnellista uutta vuotta.
    Terkkari menneisyydestä.

    • Hihii, olipas hauskaa että muistit meidät vielä Anneli! Meillä on toisaan jo uudet kujeet kierroksessa, mutta vieläkin on vanha hyvä neuvo muistissa: kuivattu ruisleipä. Mitri imeskelee sitä mielellään. Idakin tykkää syödä vaalean leivän sijaan tummaa leipää ja sehän on ainoastaan hyvä asia. Hyvää joulunodotusaikaa myös sinne Espooseen.