joulu 6, 2011 - Perhe-elämää    Kommentit pois päältä artikkelissa Itsenäisyyspäivän viettoa

Itsenäisyyspäivän viettoa

Olipas mukavaa, kun iskälläkin oli vapaapäivä ja koko perhe sai viettää aikaa yhdessä. Päivä kului leppoisasti kotona, sillä sekä Mitrillä että Idalla on enterorokko, joten mihinkän ei voinut lähteä käymään. Onneksi tauti ei ole kummallakaan lapsella kovin paha.

Itsenäisyyspäivän kunniaksi iskä paistoi pienen joulukinkun, jonka äiti oli edellispäivänä käynyt ostamassa. Päivällispöytään katettiin myös porkkanalaatikkoa ja perunoita sekä kinkun päälle sinappia. Äidin mielestä tällainen satsi joulunodotusmaistiaisia riittää vallan hyvin – syödään sitten vasta jouluna pitkän kaavan mukaan. Mutta kinkkua on kuitenkin kiva vähän päästä maistelemaan jo ennen joulua.

Iskä tarjoaa Idalle maistiaisia vastapaistetusta kinkusta.

Ida tietää, että Mitrille ei voi antaa vielä kinkkua, kun siinä on suolaa. "Mitli syö tämmöstä luokaa", pikkuneiti esittelee.

Päivän aikana ehtikin touhuta yhtä sun toista. Äiti siivoili takkahuonetta, jonne on päässyt kertymään kaikenmaailman laatikoita ja ylimääräisiä tavaroita. Vanha kissojen kynsimä sohvanpääty, joka ei mahtunut mihinkään sai tappotuomion ja iskä sirkkelöi sen takkaan mahtuviksi palasiksi. Hyvin sohvatulet lämmittivät!

Iskä myös laski Mitrin pinnasängyn pohjan keskitasolle, sillä poika on alkanut pönkeämään itseään pystyyn sängynlaidoista kiinni pitäen. Äitiä on jo välillä hirvittänyt, että pikku-ukko tulee pian laidasta yli. Nyt ei moisesta ole enää vaaraa.

Iskä laskee Mitrin pinnasängyn pohjaa alemmas

Mitrillä on muuten sängyssä vaaleansinikukallinen aluslakana, jota myös iskä on käyttänyt ollessaan vauva. Mummi oli lakanan jostain löytänyt ja antoi sen Mitrille käyttöön. Hyvin toimii retrolakana edelleen!

Illalla lapset laitettiin ajoissa unille, sillä vaikka kumpikaan ei hirveän sairas ollutkaan, niin tauti vaati kuitenkin veronsa voimien vähyytenä.

 

Comments are closed.