Hei 13, 2012 - Perhe-elämää    2 Comments

Hilloa, hilloa, enemmän hilloa!

Mansikat kyspsyvät neljän litran päivävauhtia. Iltaisin, kun muksut ovat menneet nukkumaan on mökin mummonkamarin ja keittiön vallannut hilloshow.

Markus putsaa marjoja.

Tarkkaa hommaa, ettei mene kannat ja marjat sekaisin.

Keittiön hellalla porisee kymmenen litran hillokattila.

Lopuksi hillo laitetaan pakastusrasioihin ja säilötään pakkasen uumeniin odottamaan lettukestejä.

 

2 kommentteja

  • Tiedätkö, löysin viime viikolla pakastimen uumenista teijän keittämää mansikkahilloa vuodelta 2006 (köhöm). Hyvää on edelleen!

    • Kappas! Se on sitten sitä alkuperäisen mansikkamaan marjoista keitettyä hilloa. Meillä oli monen vuoden tauko hillon keitossa, kun vanha mansikkamaa rikkaruohotui ja sato pieneni vuosi vuodelta. Tänä vuonna tehtiin sitten taas hilloa pitkästä aikaa omista marjoista. Mökin kaapista löytyi muuten hillosokeria, jossa oli parasta ennen päiväys vuodelta 2007. Hyvin toimi kuitenkin!